Stichting Grensverleggende Talenten

De dagbesteding is bedoeld voor deelnemers die niet of niet meer volledig naar scholen gaan en vindt plaats op de locatie van de SGVT, werkzaamheden die daar plaats vinden zijn het verzorgen van de dieren, het onderhouden van de moestuin, de kersenboomgaard en de aardbeien.

Buiten de locatie van de SGVT, vinden werkzaamheden plaats in het bos van het landgoed Stormbroek. Tuinonderhoud bij ouderen /gehandicapten, schoolplein schoonhouden en tuinwerkzaamheden voor een school in Ermelo en Wezep en werkzaamheden, zoals bladruimen voor buitenplaats Putterheyde. De SGVT ruimt vuil in een gebied wat is aangewezen door de gemeente aan de SGVT. Regelmatig gaan de deelnemer en zijn of haar begeleider op pad met de prikker.

Op de maandag gaat een medewerker met een deelnemer werkzaamheden verrichten voor Staatsbosbeheer. Dit doet de SGVT al vanaf 2004.  De werkzaamheden die worden gedaan zijn: het ruimen van zwerfvuil,  in een groot gebeid van Staatsbosbeheer. De SGVT heeft het onderduikershol in Drie schoongemaakt. Verschillende wegen en bospaden zijn opgesnoeid. Picknickbanken zijn geschilderd, rasters zijn verwijderd en zijn er verschillende grafheuvels ontdaan van vegetatie.

Met veel plezier doen we vanaf 2017 het onderhoud van het schoolplein en de tuin van de Arendhorst in Ermelo weer en de Daltonschool in Wezep.

Wat doen wij:

– Dagbesteding
– Individuele begeleiding
– Timmerwerkplaats, locatie Ambachtstraat
– Tuinonderhoud bij ouderen/ gehandicapten
– Locatie Husselsesteeg
– Opvang in de schoolvakanties

De Stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 08127351. Het rekeningnummer van Stichting Grensverleggende Talenten is NL70RABO0354656112. Wilt u meer info over SGVT dan kunt u ons bereiken via info@sgvt.nl

Kruidentuin

Vanaf 1 januari 2010 verzorgt de SGVT het onderhoud en de rondleidingen van de Kruidentuin aan de Brinkstraat in Putten i.o.v. de Gemeente Putten en de Woningstichting.

Locatie Husselsesteeg

De ligging is in een rustige landelijke omgeving vlakbij het centrum en het station van Putten. Op afspraak kunt u naar de locatie komen kijken, waar verschillende activiteiten plaatsvinden. Deze locatie biedt ook de mogelijkheid tot dagbesteding.

Dierverzorging

Er zijn verschillende dieren die verzorgd en geknuffeld willen worden, zoals de Shetlandpony Queeny en de Fjord Ollex, waar ook op gereden kan worden,de konijnen,de kippen, de schapen, de border collie Dwight en de Belted Galloway’s. De omgang met dieren doet het zelfvertrouwen toenemen.

Timmerwerkplaats

In de timmerwerkplaats bij de Ambachtsstraat zijn we druk met het timmeren van de kratjes voor Het Hert bier uit Putten. Maar ook tafels, en de vogelhuisjes worden hier gemaakt.

Groente, kruiden en fruit

Er worden diverse groenten en kruiden gezaaid, verzorgd en geoogst. In overleg bestaat er voor de deelnemer die regelmatig aanwezig is op de locatie van de zorgboerderij, de mogelijkheid een eigen groentetuintje te onderhouden. Ook zijn er verschillende soorten bessen zoals de bosbes de rode en blauwe bes, pruimen, appels, peren en bramen.

Knutselen

Er zijn verschillende activiteiten, zoals een vogelhuisje timmeren, figuurzagen, het maken en restaureren van de hokken voor de beesten.

Ontspanning

In de recreatieruimte is er gelegenheid voor , darten, sjoelen, tekenen, kleuren, verven, het maken van knutselwerkjes, een spel doen, ook zijn er 2 skelters, 1 step en 2 fietsen aanwezig.

Bos

Vlakbij de locatie is een stukje bos waar gewandeld kan worden en gezocht naar sporen van wild. Er zijn al verschillende dieren ontdekt zoals reeën, varken, das, uil, havik.

Werken en dagbesteding

Alle werkplekken hebben hun eigen sfeer en kenmerken. Maar overal kijken we wat je kunt en áánkunt.